De afgelopen jaren heb ik, Lodewijk van Walraven, onderzoek gedaan aan zoöplankton in Nederlandse kustwateren aan het NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (zie lodewijkvanwalraven.nl). Zo heb ik de wondere wereld van het plankton kunnen ontdekken.

Aan zoöplankton wordt in Nederland relatief weinig onderzoek gedaan of gemonitord, waardoor deze onmisbare schakel in de voedselketen bij weinig mensen op het netvlies staat.  Met deze site wil ik mensen informeren en enthousiasmeren over de bijzondere wereld van het zoöplankton in onze achtertuin; de binnenwateren en kustwateren van Nederland. Vrijwel al het beeldmateriaal op de site is in Nederlandse wateren verzameld.

Vragen? Stuur me een mail op lodewijkvanwalraven@gmail.com.

Heeft u een project waarvoor u advies en expertise nodig hebt op het gebied van zoöplankton ecologie of monstername, neem dan gerust contact op.

Alle tekst, foto’s en video’s op deze website vallen onder auteursrecht. Een deel van de beelden op deze website zijn verzameld tijdens mijn werk aan het NIOZ, deze beelden zijn eigendom van NIOZ en kunnen meestal (voor niet-commerciële doeleinden) gratis worden gebruikt, mits met bronvermelding. De andere beelden zijn beschikbaar via mijn bedrijf Zeebeeld. Wilt u foto’s of video’s gebruiken, of een productie maken op basis hiervan, mail mij dan even voor de voorwaarden.

Plankton monsteren vanaf NIOZ RV Stern op de Waddenzee. Foto: Ewout Adriaans.